Z pampelišky
Tiramisu s pampeliškovou kávovinou Dandelion Root
Jak snadné, rychlé, zdravé a výživné Co dodat?
Hlavně chutné Ingredience:
- 400 g sýru Mascarpone
- 1 balení piškotů
- 3 dcl pampeliškové kávoviny- Dandelion Root
- 250 ml bezlaktózové nebo sójové smetany
- 50 g medu
- jemně mletou pampeliškovou kávovinu a kakao na posypání
Postup: Nejprve si vyšlehejte bezlaktózovou šlehačku do tuha. Poté připravte pampeliškovou kávovinu a vychlaďte ji. Mascarpone smíchejte s medem a bezlaktózovou šlehačkou. Namočte piškoty do pampeliškové kávoviny( pro labužníky lze použít i třtinový rum). Namočené piškoty dáme na dno připravené nádoby, přidáme na povrch vrstvu mascarpone s ostatními ingrediencemi. Opakujeme vrstvení piškotů a mascarpone. Nakonec poslední vrstvu s mascarpone posypeme jemně mletou pampeliškovou kávovinou smíchanou s kakaem. Dáme vychladnout na minimálně 8 hodin do chladničky.
Z posypu můžete i variabilně tvořit motivy, obrázky, zvířátka..atd.