Z pampelišky

Tiramisu s pampeliškovou kávovinou Dandelion Root

Jak snadné, rychlé, zdravé a výživné Co dodat?

Hlavně chutné Ingredience:

  • 400 g sýru Mascarpone
  • 1 balení piškotů
  • 3 dcl pampeliškové kávoviny- Dandelion Root
  • 250 ml bezlaktózové nebo sójové smetany
  • 50 g medu
  • jemně mletou pampeliškovou kávovinu a kakao na posypání

Postup: Nejprve si vyšlehejte bezlaktózovou šlehačku do tuha. Poté připravte pampeliškovou kávovinu a vychlaďte ji. Mascarpone smíchejte s medem a bezlaktózovou šlehačkou. Namočte piškoty do  pampeliškové kávoviny( pro labužníky lze použít i třtinový rum). Namočené piškoty dáme na dno připravené nádoby, přidáme na povrch vrstvu mascarpone s ostatními ingrediencemi. Opakujeme vrstvení piškotů a mascarpone. Nakonec poslední vrstvu s mascarpone posypeme jemně mletou pampeliškovou kávovinou smíchanou s kakaem. Dáme vychladnout na minimálně 8 hodin do chladničky.

Z posypu můžete i variabilně tvořit motivy, obrázky, zvířátka..atd.